Do góry

Dania główne Przepis na:

Wyspy ze schabu

Wyspy ze schabu

Autor:

Przepisów i artykułów: 626 Ocena: 5963

Dodano:

Odsłon: 1981

Mięso, ze schabu nadziewane sosem czosnkowym, przykryte pieczarkami.

Składniki

  • 1 kg schabu
  • Ogórek świeży
  • Cebula
  • ½ kg pieczarek
  • 3 łyżki jogurtu
  • 3 łyżki majonezu
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Czosnek
  • Serek topiony
  • 15 dag sera żółtego
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry 2 centymetrowe, lekko rozbijamy.
    2. W środku mięsa robimy otwór.
    3. Doprawiamy solą oraz pieprzem.

  2. 4. Ogórek obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach.
    5. Do ogórka dodajemy jogurt oraz majonez.
    6. Doprawiamy pieprzem, solą oraz czosnkiem, mieszamy.

  3. 7. Sosem napełniamy kieszonki w mięsie i spinamy wykałaczką.

  4. 8. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  5. 9. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    10. Do cebuli dodajmy pokrojone pieczarki.
    11. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    12. Dodajemy serek i prużymy do chwili jego rozpuszczenia.

  6. 13. Sos pieczarkowy wykładamy na mięso.

  7. 14. Pieczemy 30 minut w 180 °C.
    15. Na koniec posypujemy startym żółtym serem i jeszcze zapiekamy 2 minutki.

  8. 16. Danie gotowe.
    17. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń