Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre placki. Mogą być doskonałym piątkowym daniem. Polecam.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34099
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1253
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113560
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34099
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1253
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113560
Składniki
Ser wędzony rozkruszyć. Oscypek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jarmuż przebrać. Usunąć twarde i grube łodygi. Posiekać drobniutko. Jajka roztrzepać z mlekiem. Dodać mąkę i stopniowo ser, osypek i jarmuż. Wymieszać. Dodać jeszcze pieprz młotkowany z kolendrą, chili i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Rozgrzać olej na patelni i nakładać małe porcje ciasta. Smażyć placki po obu stronach na złoty kolor. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Placki podawać ciepłe z sosem czosnkowym. Sos czosnkowy - jogurt naturalny pomieszać ze śmietaną. Dodać ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz cukier, sok z cytryny i sól do smaku. Pomieszać. Gotowe. Smacznego.