Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre placki. Mogą być doskonałym piątkowym daniem. Polecam.
Kaczkę przygotowywałam na wiele sposobów: w pomarańczach, z jabłkami i winem...
Odsłon: 6705
Kaczkę przygotowywałam na wiele sposobów: w pomarańczach, z jabłkami i winem...
Odsłon: 6705
Składniki
Ser wędzony rozkruszyć. Oscypek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Jarmuż przebrać. Usunąć twarde i grube łodygi. Posiekać drobniutko. Jajka roztrzepać z mlekiem. Dodać mąkę i stopniowo ser, osypek i jarmuż. Wymieszać. Dodać jeszcze pieprz młotkowany z kolendrą, chili i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. Rozgrzać olej na patelni i nakładać małe porcje ciasta. Smażyć placki po obu stronach na złoty kolor. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Placki podawać ciepłe z sosem czosnkowym. Sos czosnkowy - jogurt naturalny pomieszać ze śmietaną. Dodać ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz cukier, sok z cytryny i sól do smaku. Pomieszać. Gotowe. Smacznego.