Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i rozgrzewające danie na obiad.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1590
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 483
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1590
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 483
Składniki
Wykonanie: Serduszka dokładnie oczyścić z błonek i tłuszczu, po czym chwilę namoczyć w zimnej wodzie. Pieczarki, cebulę obrać, pokroić w kostkę i połączyć z pokrojonymi odsączonymi serduszkami. Wrzucić na patelnię, dodać zmiażdżony czosnek i dusić przez 15 minut. Następnie wlać wino i dusić przez kolejne 15 minut. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę razem z oczyszczoną papryką, dodać do potrawy i dusić jeszcze przez 40 minut. Doprawić do smaku, zaciągnąć śmietanką i podawać np. z makaronem lub kaszą. SMACZNEGO.