Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i rozgrzewające danie na obiad.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425367
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10788
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 817
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425367
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10788
Składniki
Wykonanie: Serduszka dokładnie oczyścić z błonek i tłuszczu, po czym chwilę namoczyć w zimnej wodzie. Pieczarki, cebulę obrać, pokroić w kostkę i połączyć z pokrojonymi odsączonymi serduszkami. Wrzucić na patelnię, dodać zmiażdżony czosnek i dusić przez 15 minut. Następnie wlać wino i dusić przez kolejne 15 minut. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę razem z oczyszczoną papryką, dodać do potrawy i dusić jeszcze przez 40 minut. Doprawić do smaku, zaciągnąć śmietanką i podawać np. z makaronem lub kaszą. SMACZNEGO.