Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i rozgrzewające danie na obiad.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10711
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 921
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10711
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 921
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Składniki
Wykonanie: Serduszka dokładnie oczyścić z błonek i tłuszczu, po czym chwilę namoczyć w zimnej wodzie. Pieczarki, cebulę obrać, pokroić w kostkę i połączyć z pokrojonymi odsączonymi serduszkami. Wrzucić na patelnię, dodać zmiażdżony czosnek i dusić przez 15 minut. Następnie wlać wino i dusić przez kolejne 15 minut. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę razem z oczyszczoną papryką, dodać do potrawy i dusić jeszcze przez 40 minut. Doprawić do smaku, zaciągnąć śmietanką i podawać np. z makaronem lub kaszą. SMACZNEGO.