Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i rozgrzewające danie na obiad.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 377
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 377
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Wykonanie: Serduszka dokładnie oczyścić z błonek i tłuszczu, po czym chwilę namoczyć w zimnej wodzie. Pieczarki, cebulę obrać, pokroić w kostkę i połączyć z pokrojonymi odsączonymi serduszkami. Wrzucić na patelnię, dodać zmiażdżony czosnek i dusić przez 15 minut. Następnie wlać wino i dusić przez kolejne 15 minut. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę razem z oczyszczoną papryką, dodać do potrawy i dusić jeszcze przez 40 minut. Doprawić do smaku, zaciągnąć śmietanką i podawać np. z makaronem lub kaszą. SMACZNEGO.