Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 95
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 246
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9865
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 95
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 246
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9865
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu. Śmietanę wymieszać z jajkami i dodać wystudzony makaron. Dodać pozostałe składniki - groszek, kukurydzę, oliwki, mąkę. Wszystko dobrze wymieszać dodając jeszcze pieprz czarny, przyprawę do kurczaka i sól . Przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i piec 30 min w tem. 170 stopni. Wystudzić na kratce. Twarożek wymieszać ze śmietanką. Dodać szczypiorek oraz pieprz świeżo mielony, paprykę i sól. Ciasto francuskie pokroić w 1,5 - 2 cm paski. Na każdym pasku układać półplasterki mortadeli tak, żeby nachodziły na siebie. Zwinąć paski ciasta w ślimaczki i włożyć do foremki na muffinki posmarowanej olejem. Pieczenie 30 min - 170 stopni. Wystudzić na kratce. Zapieczony makaron posmarować twarożkiem. W twarożek powciskać wcześniej upieczone ,,róże,, Udekorować pomidorkami, szczypiorkiem wg uznania. Smacznego. Porady Mortadelę można zastąpić np salami.