Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4499
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5921
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1384
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12730
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4499
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5921
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1384
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12730
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu. Śmietanę wymieszać z jajkami i dodać wystudzony makaron. Dodać pozostałe składniki - groszek, kukurydzę, oliwki, mąkę. Wszystko dobrze wymieszać dodając jeszcze pieprz czarny, przyprawę do kurczaka i sól . Przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i piec 30 min w tem. 170 stopni. Wystudzić na kratce. Twarożek wymieszać ze śmietanką. Dodać szczypiorek oraz pieprz świeżo mielony, paprykę i sól. Ciasto francuskie pokroić w 1,5 - 2 cm paski. Na każdym pasku układać półplasterki mortadeli tak, żeby nachodziły na siebie. Zwinąć paski ciasta w ślimaczki i włożyć do foremki na muffinki posmarowanej olejem. Pieczenie 30 min - 170 stopni. Wystudzić na kratce. Zapieczony makaron posmarować twarożkiem. W twarożek powciskać wcześniej upieczone ,,róże,, Udekorować pomidorkami, szczypiorkiem wg uznania. Smacznego. Porady Mortadelę można zastąpić np salami.