Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zgodnie z obietnicą mam dzisiaj dla Was przepis na danie, wywodzące się z dalekiej Azji, a dokładnie z Japonii. Pierożki yaki gyoza to mój ulubiony dodatek do sushi, jednak nie zawsze jest czas by pójść do restauracji, ale na szczęście można przygotować je w domu :) Zabieramy się do gotowania? :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4159
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11385
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6528
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5492
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13553
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5332
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4159
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11385
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6528
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5492
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13553
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5332
Składniki
Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy ciasto, do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól i zalewamy wrzątkiem, a następnie zagniatamy do momentu, aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Odstawiamy na pół godziny i w tym czasie przygotowujemy farsz. Mięso przekładamy do miski, wrzucamy posiekaną drobno kapustę pekińską(tylko miękkie liście używamy), posypujemy solą i odstawiamy na chwilę. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy, mieszamy razem i formujemy z mięsa kulę.
Ciasto wałkujemy na bardzo cienki placek, prawie przezroczysty i wycinamy szklanką koła. Nakładamy farsz i składamy pierożki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju sezamowego i smażymy tylko jedną stronę. Następnie wlewamy wodę, tak aby pierożki były w niej zanurzone do połowy i odparowujemy wodę. Wlewamy jeszcze jedną łyżkę oleju sezamowego i chwilę przysmażamy. Zdejmujemy z ognia i podajemy z sosem do maczania. Smacznego!