Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowa wersja kotleta mielonego - kotlety zostały owinięte w paski cukinii i uduszone w sosie pomidorowym - wyszło nowocześnie, kolorowo i smacznie.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666233
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 67
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 503
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5715
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 974
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 256
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666233
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 67
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 503
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5715
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 974
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 256
Składniki
Mięso mieszamy z kuskusem (NIE GOTOWANYM), posiekanymi ziołami, chili, sosem Worcestershire oraz przyprawami. Cukinię kroimy na długie paski za pomocą spiralizera. Z mięsa formujemy lekko podłużne kotlety, każdego owijamy paskami cukinii. Kotlety układamy w naczyniu do zapiekania. posypujemy listkami laurowymi i zalewamy passatą pomidorową. Naczynie przykrywamy zapiekamy w 180 stopniach C przez 1 godzinę.