Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowa wersja kotleta mielonego - kotlety zostały owinięte w paski cukinii i uduszone w sosie pomidorowym - wyszło nowocześnie, kolorowo i smacznie.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4653
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12589
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5704
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7134
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4653
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12589
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5704
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7134
Składniki
Mięso mieszamy z kuskusem (NIE GOTOWANYM), posiekanymi ziołami, chili, sosem Worcestershire oraz przyprawami. Cukinię kroimy na długie paski za pomocą spiralizera. Z mięsa formujemy lekko podłużne kotlety, każdego owijamy paskami cukinii. Kotlety układamy w naczyniu do zapiekania. posypujemy listkami laurowymi i zalewamy passatą pomidorową. Naczynie przykrywamy zapiekamy w 180 stopniach C przez 1 godzinę.