Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zafascynowani gruzińskim chaczapuri, postanowiliśmy zrobić coś na wzór tej potrawy. I znowu połączyliśmy kuchnie, gdzie dominuje nasza, rodzima.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17314
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 155
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 131
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4888
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17314
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 155
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 131
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4888
Składniki
Najpierw przygotowujemy ciasto na pizzę. W połowie wody rozpuszczamy drożdże. Do przesianej mąki dodajemy rozpuszczone drożdże, resztę wody, oliwę, szczyptę soli. Pozostawiamy na 30 min w ciepłym miejscu. W tym samym czasie gotujemy kapustę w bulionie warzywnym (razem z żeberkami) do jej miękkości oraz grzyby, które kroimy w paski, mięso wyjmujemy i oddzielamy od kości, kroimy na mniejsze kawałki, kapustę odcedzamy. Kaszę gotujemy w tym samym czasie do miękkości, odcedzamy, odciskamy. Wszystkie składniki łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto rozwałkowujemy, na środek układamy farsz, posypujemy pokruszonym serem. Ciasto z boków zbieramy, zamykamy farsz i lekko rozwałkowujemy. Układamy na blasze do pieczenia, pieczemy 35 min w 190°C.