Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasto zaparzane od Mamy, zamieniłam tylko część zwykłej mąki na pełnoziarnistą. Efekt baaaardzooo pyszny. :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14033
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15893
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14033
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15893
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Składniki
Wodę zagotować z tłuszczem. Wrzątkiem zalać mąki i wyrobić łyżką ciasto - powinno być elastyczne i odchodzić od łyżki.
Z tak przygotowanego ciasta odrywać kulki wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszczać w dłoniach na okrągłe placki, nakładać maliny (dawałam po 1 dużej) i zlepiać pierogi.
Gotować w osolonej wodzie 2-3 minutki po wypłynięciu.
Podawać koniecznie z bitą, słodką śmietaną lub posypane cukrem - bez tego będą bardzo kwaśne.
Smacznego.