Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ciasto zaparzane od Mamy, zamieniłam tylko część zwykłej mąki na pełnoziarnistą. Efekt baaaardzooo pyszny. :)
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 54
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 433
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4365
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 54
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 433
Rosół przygotowany na pieczonym mięsie ma zdecydowanie więcej aromatu i dużo...
Odsłon: 4365
Składniki
Wodę zagotować z tłuszczem. Wrzątkiem zalać mąki i wyrobić łyżką ciasto - powinno być elastyczne i odchodzić od łyżki.
Z tak przygotowanego ciasta odrywać kulki wielkości orzecha włoskiego, rozpłaszczać w dłoniach na okrągłe placki, nakładać maliny (dawałam po 1 dużej) i zlepiać pierogi.
Gotować w osolonej wodzie 2-3 minutki po wypłynięciu.
Podawać koniecznie z bitą, słodką śmietaną lub posypane cukrem - bez tego będą bardzo kwaśne.
Smacznego.