Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna zapiekanka na obiad dla wegetarian, polecam ten przepis.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68591
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2074
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68591
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2074
Składniki
Wykonanie: Brukselkę oczyścić, zblanszować przez 10 minut i odcedzić, ostudzić. Jajka wymieszać ze śmietaną, solą, pieprzem, gałką muszkatołową do smaku. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, ułożyć pokrojone w plasterki ziemniaki, brukselkę, zalać wszystko śmietaną z jajkami i posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut aż wierzch się zarumieni. SMACZNEGO.