Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postanowiliśmy troszkę bardziej ożywić klasykę fasolki z bułką tartą, czosnkiem i masełkiem.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 163
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 310
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1535
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 163
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 310
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1535
Składniki
Fasolkę oczyszczamy, usuwamy końcówki, obgotujemy w osolonym wrzątku przez 10-15 min. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie bułkę tartą, którą lekko zrumieniamy. Fasolkę mieszamy z bułką tartą, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Zapiekamy 20 min, następnie posypujemy startym parmezanem, pieczemy 10 min (z termoobiegiem).