Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postanowiliśmy troszkę bardziej ożywić klasykę fasolki z bułką tartą, czosnkiem i masełkiem.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30817
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3588
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3139
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1097
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30817
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3588
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3139
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1097
Składniki
Fasolkę oczyszczamy, usuwamy końcówki, obgotujemy w osolonym wrzątku przez 10-15 min. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie bułkę tartą, którą lekko zrumieniamy. Fasolkę mieszamy z bułką tartą, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Zapiekamy 20 min, następnie posypujemy startym parmezanem, pieczemy 10 min (z termoobiegiem).