Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i zdrowa zapiekanka z kaszy jaglanej, przekładana warstwą twarogu i ulubionego dżemu
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 284
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1385
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4301
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 284
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1385
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4301
Składniki
Kaszę jaglaną przepłukać na sitku i ugotować w mleku i wodzie z solą do miękkosci (ok. 15 min.). Twaróg wymieszać z jogurtem, cukrem i cukrem waniliowym. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłożyc połowę kaszy, wyrównać, rozsmarować dżem, wyłożyć twaróg, wyrównać. Na wierzch wyłożyć resztę kasy, wyrównać.
Piec w temp. 180 stopni ok. 30-40 min. Podawac ciepłe, smakuje również na zimno, więc mozna zabrać do pracy jako drugie śniadanie :-) Polecam