Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i zdrowa zapiekanka z kaszy jaglanej, przekładana warstwą twarogu i ulubionego dżemu
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1653
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1145
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2208
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1653
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1145
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2208
Składniki
Kaszę jaglaną przepłukać na sitku i ugotować w mleku i wodzie z solą do miękkosci (ok. 15 min.). Twaróg wymieszać z jogurtem, cukrem i cukrem waniliowym. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłożyc połowę kaszy, wyrównać, rozsmarować dżem, wyłożyć twaróg, wyrównać. Na wierzch wyłożyć resztę kasy, wyrównać.
Piec w temp. 180 stopni ok. 30-40 min. Podawac ciepłe, smakuje również na zimno, więc mozna zabrać do pracy jako drugie śniadanie :-) Polecam