Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i zdrowa zapiekanka z kaszy jaglanej, przekładana warstwą twarogu i ulubionego dżemu
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4020
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34236
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1751
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113665
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4020
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34236
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1751
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113665
Składniki
Kaszę jaglaną przepłukać na sitku i ugotować w mleku i wodzie z solą do miękkosci (ok. 15 min.). Twaróg wymieszać z jogurtem, cukrem i cukrem waniliowym. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłożyc połowę kaszy, wyrównać, rozsmarować dżem, wyłożyć twaróg, wyrównać. Na wierzch wyłożyć resztę kasy, wyrównać.
Piec w temp. 180 stopni ok. 30-40 min. Podawac ciepłe, smakuje również na zimno, więc mozna zabrać do pracy jako drugie śniadanie :-) Polecam