Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna i zdrowa zapiekanka z kaszy jaglanej, przekładana warstwą twarogu i ulubionego dżemu
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 26
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1276
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 26
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1276
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Kaszę jaglaną przepłukać na sitku i ugotować w mleku i wodzie z solą do miękkosci (ok. 15 min.). Twaróg wymieszać z jogurtem, cukrem i cukrem waniliowym. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłożyc połowę kaszy, wyrównać, rozsmarować dżem, wyłożyć twaróg, wyrównać. Na wierzch wyłożyć resztę kasy, wyrównać.
Piec w temp. 180 stopni ok. 30-40 min. Podawac ciepłe, smakuje również na zimno, więc mozna zabrać do pracy jako drugie śniadanie :-) Polecam