Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta w wykonaniu i także smaczna. Przepis pamiętam z dzieciństwa jak ją moja prababcia robiła na obiadki w piątki.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 170
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 256
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 353
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 170
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 256
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 353
Składniki
Ziemniaki obrać,pokroić w plastry ok 1/2 cm i obgotować w osolonej wodzie.(ok 5-10 minut wystarczy).Cebulę pokroić w paseczki i ze smażyć na oleju.Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek.
Naczynie żaroodporne smarujemy dokładnie olejem lub margaryną.Następnie układany 1 warstwę ziemniaków a na nią kroimy jajka na twardo(2 szt -1 warstwa),następnie na nie dajemy połowę cebuli,posypujemy sola i pieprzem.później czynności te powtarzamy jeszcze raz(ziemniaki,jajka i cebula) wszytko solimy jeszcze raz i pieprzymy.
Gotowe warstwy zalewamy śmietaną i wkładamy całość do piekarnika nagrzanego do 180st i zapiekamy ok 30 minut.(Jeżeli ktoś lubi może śmietanę połączyć z ulubionymi ziołami i czosnkiem).Smacznego.