Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brakuje pomysłu, błyskawiczna na zaspokojenie głodu, a składniki dobieramy wedle własnych upodobań.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21754
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 397
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21754
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 397
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Na dużej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy będzie zarumieniona, dodajemy mięso. Smażymy cały czas mieszając. Gdy mięso nie będzie już surowe, dokładamy do niego koncentrat pomidorowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę dusimy na małym ogniu. Następnie dodajemy odsączoną kukurydzę i czerwoną fasolę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oregano, bazylią i papryką. Chwilę całość dusimy. Mieszamy, aby składniki dobrze się połączyły i zdejmujemy z gazu.
Placki tortilli podgrzewamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na ciepły placek rozkładamy porcję ugotowanego ryżu, mięsa, startego na tarce żółtego sera, a następnie składamy
Tortille układamy na blaszce, smarujemy dokładnie śmietaną i posypujemy na wierzchu startym żółtym serem, zapiekamy w piekarniku, dopóki ser się nie roztopi (w temp. około 180stopni).