Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brakuje pomysłu, błyskawiczna na zaspokojenie głodu, a składniki dobieramy wedle własnych upodobań.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95733
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1908
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5725
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5726
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95733
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1908
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5725
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5726
Składniki
Na dużej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy będzie zarumieniona, dodajemy mięso. Smażymy cały czas mieszając. Gdy mięso nie będzie już surowe, dokładamy do niego koncentrat pomidorowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę dusimy na małym ogniu. Następnie dodajemy odsączoną kukurydzę i czerwoną fasolę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oregano, bazylią i papryką. Chwilę całość dusimy. Mieszamy, aby składniki dobrze się połączyły i zdejmujemy z gazu.
Placki tortilli podgrzewamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na ciepły placek rozkładamy porcję ugotowanego ryżu, mięsa, startego na tarce żółtego sera, a następnie składamy
Tortille układamy na blaszce, smarujemy dokładnie śmietaną i posypujemy na wierzchu startym żółtym serem, zapiekamy w piekarniku, dopóki ser się nie roztopi (w temp. około 180stopni).