Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-05-2025
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brakuje pomysłu, błyskawiczna na zaspokojenie głodu, a składniki dobieramy wedle własnych upodobań.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 318
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11125
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3713
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1274
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 318
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11125
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3713
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1274
Składniki
Na dużej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy będzie zarumieniona, dodajemy mięso. Smażymy cały czas mieszając. Gdy mięso nie będzie już surowe, dokładamy do niego koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki wraz z zalewą oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę dusimy na małym ogniu. Następnie dodajemy odsączoną kukurydzę i czerwoną fasolę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oregano, bazylią i papryką. Chwilę całość dusimy. Mieszamy, aby składniki dobrze się połączyły i zdejmujemy z gazu.
Placki tortilli podgrzewamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na ciepły placek rozkładamy porcję mięsa, a następnie składamy go. Tortille układamy na blaszce, smarujemy dokładnie śmietaną i zapiekamy w piekarniku przez 25-30min (w temp. około 180stopni).