Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekane filety kurczaka w papryce

Zapiekane filety kurczaka w papryce

Autor:

Przepisów i artykułów: 2119 Ocena: 47365

Dodano:

Odsłon: 5854

Przepis może wydawać się skomplikowany, aczkolwiek jest bardzo prosty i wszystko praktycznie samo się robi. Czas też może przerażać, jednak wszystko można sukcesywnie przygotowywać z dnia na dzień.

Składniki

  • 500 g podudzi z kurczaka bez skóry
  • 1 kg czerwonej papryki
  • 1 łyżka mielonej czerwonej papryki
  • 2 łyżki listków tymianku
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka cukru palmowego
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Papryki przekładamy do pieczeniowego rękawa. Pieczemy w 200°C przez około godzinę. Studzimy (płynu nie wylewamy, tylko przecedzamy przez sito), usuwamy skórkę. Blendujemy, dodajemy płyn z pieczenia, dodajemy przyprawy, drobno posiekaną cebulę.
    Mięso oczyszczamy, nakłuwamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy papryką.
    Całość zapiekamy 30 min w 200°C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń