Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wakacje na Cyprze to i oczywiście SER Halloumi sprawdzajcie przepis ! Smacznego
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19988
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7025
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244537
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19988
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7025
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244537
Składniki
Przekrój bakłażana wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół, a następnie pokrój w plastry. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Pokrój halloumi w plastry o grubości ok 1½ cm. Na patelni rozgrzej nieco oleju. Dodaj posiekaną cebulę i smaż na niedużym ogniu, aż zrobi się miękka. Dodaj czosnek, bakłażana, słodką paprykę, wędzoną paprykę i kumin. Smaż przez 3-4 minuty. Następnie dodaj pomidory, przecier, sól, pieprz i bazylię. Wymieszaj i smaż przez 10 minut. W międzyczasie nastaw piekarnik na 200 stopni góra-dół.na koniec przełożyć soczewice i wymieszać. Przełóż sos do żaroodpornego naczynia i ułóż na nim plastry halloumi. Skrop nieco oliwą, posyp oregano i wstaw do piekarnika. Piecz przez 30 minut, aż ser się zarumieni. Podawaj z chrupiącym pieczywem lub ulubioną kaszą.