Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wakacje na Cyprze to i oczywiście SER Halloumi sprawdzajcie przepis ! Smacznego
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 161
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 23
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 131
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 161
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 23
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 131
Składniki
Przekrój bakłażana wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół, a następnie pokrój w plastry. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Pokrój halloumi w plastry o grubości ok 1½ cm. Na patelni rozgrzej nieco oleju. Dodaj posiekaną cebulę i smaż na niedużym ogniu, aż zrobi się miękka. Dodaj czosnek, bakłażana, słodką paprykę, wędzoną paprykę i kumin. Smaż przez 3-4 minuty. Następnie dodaj pomidory, przecier, sól, pieprz i bazylię. Wymieszaj i smaż przez 10 minut. W międzyczasie nastaw piekarnik na 200 stopni góra-dół.na koniec przełożyć soczewice i wymieszać. Przełóż sos do żaroodpornego naczynia i ułóż na nim plastry halloumi. Skrop nieco oliwą, posyp oregano i wstaw do piekarnika. Piecz przez 30 minut, aż ser się zarumieni. Podawaj z chrupiącym pieczywem lub ulubioną kaszą.