Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron spaghetti z zapiekanymi na białym winie klopsikami oraz sałatką. Smaczne, lekkie i szybkie w wykonaniu danie kuchni greckiej :)
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 249
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1191
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1241
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13371
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 249
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1191
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1241
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13371
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. W misce wymieszać mięso, bułkę tartą, jajko, 2 łyżki wody, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane oregano, doprawić solą i pieprzem. Wyrobić zwilżonymi dłońmi. Formować kulki i ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, dodać liście laurowe i zalać winem. Piec 20 minut w piekarniku.
W tym czasie ugotować makaron al dente. Na talerze porwać sałatę pokroić pomidory, przyprawić odrobiną soli i pieprzu, skropić odrobiną oliwy z oliwek.
Po 20 minutach dolać do naczynia żaroodpornego 100 ml ciepłej wody. Piec jeszcze 5 minut. Makaron wyłożyć na talerz obok sałatki. Na makaronie ułożyć klopsiki i polać sosem. Udekorować cytryną oraz świeżym oregano. Smacznego:)