Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone w zupełnie nowym wydaniu - zapiekane w piekarniku z obłędnym nadzieniem. Sprawdźcie, czym różnią się od tradycyjnego przepisu. Zrobią furorę na niejednym przyjęciu i uroczystości rodzinnej. Świetnie smakują w towarzystwie gotowanych ziemniaków i buraczków na ciepło.
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 1594
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1734
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 121
Polecam.
Odsłon: 1594
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1734
Składniki
Mięso mielone przełóż do miski. Wbij jedno jajko, wsyp bułkę tartą. Dopraw solą i pieprzem. Cebulę obierz z brązowych łupin, pokrój w drobną kostkę i dodaj do miski z mięsem. Składniki wyrabiaj dłońmi.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Z mięsa uformuj równej wielkości kotlety, ułóż je na blasze w równych dostępach. Za pomocą szklanki rozgnieć kotlety robiąc w nich delikatne wgłębienie.
Przygotuj farsz do kotletów: jajka ugotuj na twardo, następnie ostudź, obierz ze skorupki i pokrój w kostkę. Ser żółty zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Składniki przełóż do miski. Dodaj śmietankę, majonez, musztardę i przyprawy. Całość wymieszaj. Gotowy farsz wyłóż równomiernie na górę kotletów.
Piekarnik nastaw na 180 stopni (grzałka góra dół). Mielone zapiekaj przez około 45-50 minut.