Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie obiadowe, które przygotujesz szybko, łatwo, bez stania przy smażeniu. Dania pieczone w piekarniku są zdrowsze i szybsze w wykonaniu, wszystko układamy na blaszce do pieczenia.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4866
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13205
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5786
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7420
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4866
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13205
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5786
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7420
Składniki
1. Do naczynia miksującego przekładam ser parmezan, liście pietruszki, jedną łyżeczkę soli oraz umytą, obraną z nasion, pokrojoną na mniejsze kawałki papryczkę chili. Dwie minuty blenduję blenderem. Odstawiam na bok. 2. Ziemniaki obieram, myję, kroję w grubsze plasterki. Papryki myję, osuszam, usuwam nasiona, kroję w paseczki. Warzywa przekładam do miski, dodaję oliwę i wcześniej przygotowaną masę serową. Dokładanie mieszam.
3. Do drugiej miski przekładam mięso mielone, dodaję obraną drobno pokrojoną cebulę, obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie wbijam jajko, dodaję musztardę, wlewam mleko, wsypuję bułkę tartą, paprykę słodką, pieprz, sól, majeranek i dokładnie wyrabiam. Z masy mięsnej robię kuleczki. 4. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układam na przemian warzywa oraz kuleczki mięsne. 5. Piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
6. Danie gotowe. 7. Smacznego.