Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457282
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1348
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2187
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 541
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457282
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1348
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2187
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 541
Składniki
Kapustę i cebulę trzemy tarce. Dodajemy mięso mielone , jajko, czosnek, bułkę tartą, przyprawy i dokładnie mieszamy. Z andruta wycinamy kółka ( u mnie wielkości dużego kubka ). Z farszu formujemy sznycelki.
Kładziemy na andrucie. Przykrywamy drugim i delikatnie dociskamy. Z mąki, mleka , jajka, soli robimy gęste ciasto naleśnikowe. W cieście zanurzamy kotleciki i delikatnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Uwaga! Smażymy na naprawdę małym ogniu , gdyż mięso w środku musi się usmażyc!