Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekane kręgi

Zapiekane kręgi

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1026

Dodano:

Odsłon: 18066

Smaczne! Łatwe!

Składniki

  • andrut, 2szt.
  • mięso mielone, 20 dag
  • biała kapusta, 10 dag
  • mała cebula, 1 szt
  • małe jajko, 1szt
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • Natka pietruszki, 1 łyzka
  • koperek, 1 łyzka
  • ząbek czosnku, 1 szt
  • Bułka tarta, 1 lyzka
  • mąka na ciasto naleśnikowe, 0,5 szkl
  • mleko na ciasto naleśnikowe, 0,3szkl
  • sól na ciasto, 1 szczypta
  • jajko, 1 szt
1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zapiekane kręgi

Przygotowanie

  1. Kapustę i cebulę trzemy tarce. Dodajemy mięso mielone , jajko, czosnek, bułkę tartą, przyprawy i dokładnie mieszamy. Z andruta wycinamy kółka ( u mnie wielkości dużego kubka ). Z farszu formujemy sznycelki.

  2. Kładziemy na andrucie. Przykrywamy drugim i delikatnie dociskamy. Z mąki, mleka , jajka, soli robimy gęste ciasto naleśnikowe. W cieście zanurzamy kotleciki i delikatnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Uwaga! Smażymy na naprawdę małym ogniu , gdyż mięso w środku musi się usmażyc!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń