Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3859
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414806
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2403
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3859
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414806
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2403
Składniki
Kapustę i cebulę trzemy tarce. Dodajemy mięso mielone , jajko, czosnek, bułkę tartą, przyprawy i dokładnie mieszamy. Z andruta wycinamy kółka ( u mnie wielkości dużego kubka ). Z farszu formujemy sznycelki.
Kładziemy na andrucie. Przykrywamy drugim i delikatnie dociskamy. Z mąki, mleka , jajka, soli robimy gęste ciasto naleśnikowe. W cieście zanurzamy kotleciki i delikatnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Uwaga! Smażymy na naprawdę małym ogniu , gdyż mięso w środku musi się usmażyc!