Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mała wariacja n/t meksykańskiego buritto
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 318
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15075
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3031
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 318
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15075
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3031
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę lub olej i podsmażyć cebulę pokrojoną w półksiężyce, dodać pokrojone pieczarki i pokrojoną w paseczki szynkę. Smażyć przez chwilę a pod koniec dodać kukurydzę i 1 rozgnieciony ząbek czosnku oraz przyprawy i tabasco. Następnie dodać 1/4 szklanki sosu pomidorowego. Odstawić do przestygnięcia. W osobnym naczyniu zmieszać sos pomidorowy z czosnkiem, przyprawami i tabasco. Na naleśniki wyłożyć ostudzony farsz i zwinąć zakładając boki naleśników do wewnątrz. Ułożyć je w natłuszczonym naczyniu do zapiekania, polać sosem pomidorowym i posypać serem żółtym oraz odrobiną oregano. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni około 10 min. Podawać najlepiej z sałatką.