Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak, kurczak, pieczarki i odpowiednie przyprawy zawinięte w pełnoziarniste naleśniki to jest moja dzisiejsza propozycja na późny obiad lub wczesną kolację. Gwarantuje, że zaskoczysz swoich domowników i gości. :)
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 323
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 732
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 37
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 323
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 732
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 748
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 37
Składniki
Pieczarki dokładnie umyć (w razie potrzeby obrać) i pokroić w plasterki. Pierś z kurczaka umyć i osuszyć, pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cebule obrać i pokroić w kosteczkę.
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojoną pierś z kurczaka. Gdy mięso będzie miękkie przełożyć do miseczki. Na pozostałym tłuszczy podsmażyć chwile czosnek i cebulę, a następnie dodać pokrojone pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć przez ok 10 min. Dodać szpinak, smażyć do momentu rozpuszczenia. Pod koniec smażenia dodać śmietanę i kurczaka. W razie potrzeby doprawić. Farsz ostudzić.
W między czasie przygotować naleśniki wg przepisu na mojej stronie: https://smaker.pl/przepis-pelnoziarniste-nalesniki,117172,pelen-brzuszek.html
Na gotowe naleśniki nałożyć farsz i zawinąć (wedle upodobań), przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać przez ok. 20-25 min. w temp. 150-180 stopni. Pod koniec pieczenia posypać startym żółtym serem.
Smacznego :)