Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak, kurczak, pieczarki i odpowiednie przyprawy zawinięte w pełnoziarniste naleśniki to jest moja dzisiejsza propozycja na późny obiad lub wczesną kolację. Gwarantuje, że zaskoczysz swoich domowników i gości. :)
Pieczarki dokładnie umyć (w razie potrzeby obrać) i pokroić w plasterki.
Pierś z kurczaka umyć i osuszyć, pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Cebule obrać i pokroić w kosteczkę.
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojoną pierś z kurczaka. Gdy mięso będzie miękkie przełożyć do miseczki.
Na pozostałym tłuszczy podsmażyć chwile czosnek i cebulę, a następnie dodać pokrojone pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć przez ok 10 min.
Dodać szpinak, smażyć do momentu rozpuszczenia. Pod koniec smażenia dodać śmietanę i kurczaka. W razie potrzeby doprawić.
Farsz ostudzić.
W między czasie przygotować naleśniki wg przepisu na mojej stronie:
https://smaker.pl/przepis-pelnoziarniste-nalesniki,117172,pelen-brzuszek.html
Na gotowe naleśniki nałożyć farsz i zawinąć (wedle upodobań), przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać przez ok. 20-25 min. w temp. 150-180 stopni. Pod koniec pieczenia posypać startym żółtym serem.
Smacznego :)
Orzeźwia w upalne dni. Z lodem i plasterkiem cytryny...rewelacja!
Odsłon: 311
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 143
Orzeźwia w upalne dni. Z lodem i plasterkiem cytryny...rewelacja!
Odsłon: 311
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 143
Składniki
Pieczarki dokładnie umyć (w razie potrzeby obrać) i pokroić w plasterki. Pierś z kurczaka umyć i osuszyć, pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cebule obrać i pokroić w kosteczkę.
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojoną pierś z kurczaka. Gdy mięso będzie miękkie przełożyć do miseczki. Na pozostałym tłuszczy podsmażyć chwile czosnek i cebulę, a następnie dodać pokrojone pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć przez ok 10 min. Dodać szpinak, smażyć do momentu rozpuszczenia. Pod koniec smażenia dodać śmietanę i kurczaka. W razie potrzeby doprawić. Farsz ostudzić.
W między czasie przygotować naleśniki wg przepisu na mojej stronie: https://smaker.pl/przepis-pelnoziarniste-nalesniki,117172,pelen-brzuszek.html
Na gotowe naleśniki nałożyć farsz i zawinąć (wedle upodobań), przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać przez ok. 20-25 min. w temp. 150-180 stopni. Pod koniec pieczenia posypać startym żółtym serem.
Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Bryzol
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Dania główne
Lasagne z pieczarkami
Bryzol
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 99
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Pyszny i pożywny obiad ze składników, które zazwyczaj znajdziemy w każdej lod...
Odsłon: 72