Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4968
Dodano: 05.10.2016
Odsłon: 2942
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Pieczarki dokładnie umyć (w razie potrzeby obrać) i pokroić w plasterki.
Pierś z kurczaka umyć i osuszyć, pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem.
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Cebule obrać i pokroić w kosteczkę.
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojoną pierś z kurczaka. Gdy mięso będzie miękkie przełożyć do miseczki.
Na pozostałym tłuszczy podsmażyć chwile czosnek i cebulę, a następnie dodać pokrojone pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć przez ok 10 min.
Dodać szpinak, smażyć do momentu rozpuszczenia. Pod koniec smażenia dodać śmietanę i kurczaka. W razie potrzeby doprawić.
Farsz ostudzić.
W między czasie przygotować naleśniki wg przepisu na mojej stronie:
https://smaker.pl/przepis-pelnoziarniste-nalesniki,117172,pelen-brzuszek.html
Na gotowe naleśniki nałożyć farsz i zawinąć (wedle upodobań), przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać przez ok. 20-25 min. w temp. 150-180 stopni. Pod koniec pieczenia posypać startym żółtym serem.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Docherro 07 października 2016Zgłoś do usunięcia
Pycha....:)0 Kto głosował? | Odpowiedz