Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak, kurczak, pieczarki i odpowiednie przyprawy zawinięte w pełnoziarniste naleśniki to jest moja dzisiejsza propozycja na późny obiad lub wczesną kolację. Gwarantuje, że zaskoczysz swoich domowników i gości. :)
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Pieczarki dokładnie umyć (w razie potrzeby obrać) i pokroić w plasterki. Pierś z kurczaka umyć i osuszyć, pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cebule obrać i pokroić w kosteczkę.
Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojoną pierś z kurczaka. Gdy mięso będzie miękkie przełożyć do miseczki. Na pozostałym tłuszczy podsmażyć chwile czosnek i cebulę, a następnie dodać pokrojone pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć przez ok 10 min. Dodać szpinak, smażyć do momentu rozpuszczenia. Pod koniec smażenia dodać śmietanę i kurczaka. W razie potrzeby doprawić. Farsz ostudzić.
W między czasie przygotować naleśniki wg przepisu na mojej stronie: https://smaker.pl/przepis-pelnoziarniste-nalesniki,117172,pelen-brzuszek.html
Na gotowe naleśniki nałożyć farsz i zawinąć (wedle upodobań), przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać przez ok. 20-25 min. w temp. 150-180 stopni. Pod koniec pieczenia posypać startym żółtym serem.
Smacznego :)