Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste domowe tortille z łososiem i warzywami. Chrupiąca przekąska z piekarnika. Tylko naturalne, łatwo dostępne składniki. Szybko i smacznie.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2424
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 517
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 857
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2424
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 517
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 857
Składniki
Paprykę kroimy w kostkę, suszone pomidory kroimy w paski.
Jajka rozgniatamy widelcem wraz z ugotowanymi brokułami, oliwą z suszonych pomidorów, sprasowanym czosnkiem i dużą szczyptą pieprzu.
Pastę brokułowo-jajeczną wykładamy na środek placka pozostawiając 2-3 cm wolnego miejsca od brzegu. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę, suszone pomidory i kawałki wędzonego łososia. Całość posypujemy serem mozzarella.
Zawijamy do środka najpierw boki tortilli a potem dolne krawędzie formując klasyczne burrito.
Placki wypełnione farszem układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach z funkcją grillowania od góry około 10 minut. Smacznego!