Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na wzór znanych chyba wszystkim ''''warzyw na patelnię''''. Na drugi dzień, gdy sos z pieczenia wyparował przez odgrzewanie, zrobiłam do warzyw sos czosnkowy. Polecam!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 58
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 173
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 58
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 173
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Składniki
Ziemniaki wyszorować i pokroić w łódeczki. Paprykę (obrać- niekoniecznie), pokroić w grubsze paski, cukinię w półplasterki, cebulę w pióra i marchewki w plastry.
Bulion wymieszać z sokiem z cytryny, oliwą przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.
Warzywa przełożyć do żaroodpornego naczynia, polać bulionem i wymieszać. Kurczaka pokroić w kostkę, dodać do warzyw, przyprawić i wszystko razem dokładnie wymieszać (ja w tym momencie odstawiłam na godzinę do lodówki).
Piec w temp. 200st.C, przez około 45 min, aż warzywa będą miękkie, a kurczak lekko zrumieniony.