Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4491
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 26
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 57
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4491
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 26
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 57
Składniki
Mięso wyrobić z jajkiem, przyprawą grillową, drobniutko posiekaną zieloną częścią kopru i bułką tartą. Formować małe kulki i obtaczać w mące. Wrzucać na gotująca się osoloną wodę - 1l. Ugotowane kulki przełożyć do żaroodpornego naczynia. Bulwy kopru przekroić na 4 części. Obgotować w osolonej wodzie ok 10 min. Wyjąć i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Do tej samej wody włożyć obrane i pokrojone na 4 części ziemniaki. Obgotować ok 10 min. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Do chłodnego wywaru po gotowaniu kulek dodać śmietanę i roztrzepane jajka oraz pieprz. Taki sos wylać na warzywa i mięso. Dodać jeszcze kulki mozzarelli. Zapiekać ok 30 min. - 180 stopni. Podawać zapiekankę gorącą, posypaną posiekanym koprem. Smacznego