Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2421
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1666
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 513
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2421
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4574
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1666
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 513
Składniki
Mięso wyrobić z jajkiem, przyprawą grillową, drobniutko posiekaną zieloną częścią kopru i bułką tartą. Formować małe kulki i obtaczać w mące. Wrzucać na gotująca się osoloną wodę - 1l. Ugotowane kulki przełożyć do żaroodpornego naczynia. Bulwy kopru przekroić na 4 części. Obgotować w osolonej wodzie ok 10 min. Wyjąć i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Do tej samej wody włożyć obrane i pokrojone na 4 części ziemniaki. Obgotować ok 10 min. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Do chłodnego wywaru po gotowaniu kulek dodać śmietanę i roztrzepane jajka oraz pieprz. Taki sos wylać na warzywa i mięso. Dodać jeszcze kulki mozzarelli. Zapiekać ok 30 min. - 180 stopni. Podawać zapiekankę gorącą, posypaną posiekanym koprem. Smacznego