Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane ziemniaki mogą być podane jako samodzielne danie lub do np. jajek sadzonych z pomidorkami i cebulką.
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 13
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 47
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7966
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 13
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 47
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7966
Składniki
Obrane ziemniaki delikatnie posolić i gotować do momentu, aż będą na wpół miękkie.
Śmietanę wymieszać z mlekiem, bazylią, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i olejem.Na koniec dodać ser, sól i pieprz. Pieprzu należy dać więcej, bo ziemniaki mają mieć dość pikantny smak.
Ziemniaki przełożyć do żaroodpornego naczynia i zalać śmietanowym sosem.
Piec w tem. 180st.C przez ok.30 minutPo wyjęciu z piekarnika posypać natką pietruszki i jeszcze delikatnie pieprzem.SMACZNEGO!