Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane ziemniaki mogą być podane jako samodzielne danie lub do np. jajek sadzonych z pomidorkami i cebulką.
 
         
         
         
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16817
 
            Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 95
 
            Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
 
            Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 833
 
            Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23652
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16817
 
            Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 95
 
            Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
 
            Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 833
 
            Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23652
 
         
         
                Składniki
Obrane ziemniaki delikatnie posolić i gotować do momentu, aż będą na wpół miękkie.
Śmietanę wymieszać z mlekiem, bazylią, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i olejem.Na koniec dodać ser, sól i pieprz. Pieprzu należy dać więcej, bo ziemniaki mają mieć dość pikantny smak.
Ziemniaki przełożyć do żaroodpornego naczynia i zalać śmietanowym sosem.
Piec w tem. 180st.C przez ok.30 minutPo wyjęciu z piekarnika posypać natką pietruszki i jeszcze delikatnie pieprzem.SMACZNEGO!