Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane ziemniaki mogą być podane jako samodzielne danie lub do np. jajek sadzonych z pomidorkami i cebulką.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19282
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1702
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232151
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19282
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1702
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232151
Składniki
Obrane ziemniaki delikatnie posolić i gotować do momentu, aż będą na wpół miękkie.
Śmietanę wymieszać z mlekiem, bazylią, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i olejem.Na koniec dodać ser, sól i pieprz. Pieprzu należy dać więcej, bo ziemniaki mają mieć dość pikantny smak.
Ziemniaki przełożyć do żaroodpornego naczynia i zalać śmietanowym sosem.
Piec w tem. 180st.C przez ok.30 minutPo wyjęciu z piekarnika posypać natką pietruszki i jeszcze delikatnie pieprzem.SMACZNEGO!