Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane ziemniaki mogą być podane jako samodzielne danie lub do np. jajek sadzonych z pomidorkami i cebulką.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34615
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 885
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 157
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3790
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34615
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 885
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 157
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3790
Składniki
Obrane ziemniaki delikatnie posolić i gotować do momentu, aż będą na wpół miękkie.
Śmietanę wymieszać z mlekiem, bazylią, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i olejem.Na koniec dodać ser, sól i pieprz. Pieprzu należy dać więcej, bo ziemniaki mają mieć dość pikantny smak.
Ziemniaki przełożyć do żaroodpornego naczynia i zalać śmietanowym sosem.
Piec w tem. 180st.C przez ok.30 minutPo wyjęciu z piekarnika posypać natką pietruszki i jeszcze delikatnie pieprzem.SMACZNEGO!