Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobnego dania często przygotowywanego na grillu. Pasują do mięsnych dodatków, a także jako samodzielny posiłek.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5548
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5548
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyj pod bieżącą wodą i wyszoruj je. Przełóż do garnka. Zalej wodą, posól i zagotuj. Pozostaw na średnim ogniu przez około 8-10 minut, aby były al dente. Odcedź.
W tym czasie przygotuj cebule. Obierz je i posiekaj drobno. Na patelni rozgrzej masło. Dodaj cebulę. W trakcie smażenia dodaj cukier i sól. Wymieszaj i dalej duś aż zrobi się szklista. Wtedy zdejmij ją z ognia.
Każdego ziemniaka ułóż na kawałku folii aluminiowej. Przekrój go na pół. Wyłóż na wierzch cebulę wraz z pozostałym tłuszczem. Zawiń kawałkiem folii.
Włóż ziemniaki do rozgrzanego piekarnika do 190 stopni Celsjusza z termoobiegiem. Piecz przez około 30-40 minut.