Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza bulgur z puree dyniowym zapiekanka z brokułem i mozzarellą. Pysznie i zdrowo
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 134
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 73
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 30
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 9
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7817
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 134
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 73
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 30
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 9
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7817
Składniki
Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Dusimy na wodzie, aż zmięknie. Wodę dolewamy w razie potrzeby. Kiedy dynia będzie miękka, odcedzamy ją i tłuczemy (tłuczkiem do ziemniaków). Dodajemy łyżkę masła, jogurt, przeciśnięty czosnek i przyprawy. Masę dyniową mieszamy z ugotowaną kaszą. Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego wykładamy masę kaszowo-dyniową. Na nią układamy pokrojoną w plastry cebulę, brokuła* podzielonego na różyczki i pokrojoną mozzarellę. *brokuła można wcześniej sparzyć lub podgotować, ale ja daję surowego, ponieważ wolę żeby był chrupiący i lekko twardy
Zapiekamy 20 minut w 190 stopniach bez przykrycia.