Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka dyniowo-ryżowa

Zapiekanka dyniowo-ryżowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2356 Ocena: 15052

Dodano:

Odsłon: 395

Smaczny obiadek dla dzieci.

Składniki

  • Ryż 20 dag
  • Dynia 40 dag
  • 2 łyżki skórki kandyzowanej pomarańczowej
  • aromat pomarańczowy 1 szt
  • Sól i cukier do smaku
  • Mleko 3 razy tyle ile wynosi objętość ryżu
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mleko zagotować, dodać ryż, doprawić solą, cukrem do smaku i gotować na małym ogniu około 40 minut co jakiś czas mieszając. Dynię obrać, zetrzeć, dodać kilka kropli aromatu do smaku, po czym wymieszać ze skórką pomarańczową. Ugotowany ryż ułożyć w naczyniu żaroodpornym warstwowo na przemian z dynią. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń