Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny obiadek dla dzieci.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10362
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336707
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4185
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423335
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10362
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336707
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4185
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423335
Składniki
Wykonanie: Mleko zagotować, dodać ryż, doprawić solą, cukrem do smaku i gotować na małym ogniu około 40 minut co jakiś czas mieszając. Dynię obrać, zetrzeć, dodać kilka kropli aromatu do smaku, po czym wymieszać ze skórką pomarańczową. Ugotowany ryż ułożyć w naczyniu żaroodpornym warstwowo na przemian z dynią. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut.