Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
inna, mniej pracochłonna wersja gołąbków
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 314
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 719
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 735
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 314
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 719
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 735
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Składniki
1. rozgrzać olej, dodać poszatkowaną cebule i czosnek, poddusić, dodać obrane ze skórki i pokrojone pomidory oraz koncentrat, gotować powoli na małym ogniu, zaprawić mąką, doprawić solą i pieprzem, 2. kapustę poszatkować, obgotować w osolonej wodzie, wystudzić, 3. ryż ugotować, wystudzić, 4. wymieszać ryż, mięso, cebulę, dodać sól, pieprz, sos sojowy i pieprz ziołowy, 5. w formie keksówce ułożyć na spodzie warstwę kapusty, na to warstwę mięsa z ryżem, polać sosem pomidorowym, znów kapusta, mięso i na wierzch kapusta, wszystko zalać sosem pomidorowym, 6. piec ok 60 min w 190-200 st, po wyjęciu na talerz polać pozostałym sosem smacznego