Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka gołąbkowa

Zapiekanka gołąbkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 535 Ocena: 16834

Dodano:

Odsłon: 1375

Pyszna, prosta i bardzo szybka zapiekanka smakuje jak gołąbki tylko bez zawijania.

Składniki

  • około 25-30 dag mięsa z rosołu (może być mięso mielone)
  • 1 woreczek ugotowanej al dente kaszy gryczanej
  • 2 woreczki ugotowanego ryżu al dente
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 3 jajka
  • 1/2 główki młodej kapusty
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 1 łyżka masła
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso rozdrabniamy (możemy zmielić przez maszynkę) i dodajemy do niego ugotowaną kaszę, ryż, startą na tarce o grubych oczkach kapustę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, kaszę mannę, pieprz i sól.

  2. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Przykrywamy.

  3. Zapiekankę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 60 minut. Podajemy po upieczeniu z ulubionym sosem. Smacznego !!!

  4. ;-D

  5. ;-)))

  6. ;-d

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (23)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń