Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki jeszcze inaczej. Smacznego
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 621
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1301
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458057
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1556
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2324
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 621
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1301
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458057
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1556
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2324
Składniki
► Ugotować ryż tak jak do gołąbków. Kapustę poszatkować, włożyć do garnka i zalać wrzącą wodą, gotować około 10 minut, odcedzić do miski. Do wody po kapuście włożyć kostkę rosołową i koncentrat pomidorowy / zagotować /. ► Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, podsmażoną cebulą, śmietaną i doprawić solą, pieprzem i majoranem. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami kapustę i mięso z ryżem, ostatnią warstwę ułożyć z kapusty / docisnąć / i zalać wodą z kapusty. ► W nagrzanym piekarniku piec w temperaturze około 180C przez 45 minut / Termoobieg /. Chociaż w wywarze jest koncentrat pomidorowy można dodatkowo przygotować oddzielnie gęsty sos pomidorowy do polania zapiekanki na talerzu.