Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki jeszcze inaczej. Smacznego
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9562
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20828
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9562
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20828
Składniki
► Ugotować ryż tak jak do gołąbków. Kapustę poszatkować, włożyć do garnka i zalać wrzącą wodą, gotować około 10 minut, odcedzić do miski. Do wody po kapuście włożyć kostkę rosołową i koncentrat pomidorowy / zagotować /. ► Mięso wymieszać z ugotowanym ryżem, podsmażoną cebulą, śmietaną i doprawić solą, pieprzem i majoranem. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami kapustę i mięso z ryżem, ostatnią warstwę ułożyć z kapusty / docisnąć / i zalać wodą z kapusty. ► W nagrzanym piekarniku piec w temperaturze około 180C przez 45 minut / Termoobieg /. Chociaż w wywarze jest koncentrat pomidorowy można dodatkowo przygotować oddzielnie gęsty sos pomidorowy do polania zapiekanki na talerzu.