Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak tradycyjnych gołąbków zamknięty w zapiekance. Doskonałe danie dla tych, którzy nie lubią zawijać:)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 66
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 173
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 12
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 66
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 173
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 12
Składniki
Ryż ugotować. Pieczarki i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na maśle. Mięso wymieszać z ryżem i pieczarkami a następnie mocno doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.
Kapustę podzielić na listki lub poszatkować i zalać wrzącą wodą i chwilkę podgotować.
Układać w naczyniu warstwami: kapusta-ryż-kapusta-ryż i zalać sosem bolońskim ugotowanym w 1/2 l wody z koncentratem.
Piec w piekarniku ok. 1 h w temp. 180-200 stopni.
Smacznego