Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak tradycyjnych gołąbków zamknięty w zapiekance. Doskonałe danie dla tych, którzy nie lubią zawijać:)
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 122
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2671
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 266
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2618
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 122
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2671
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 266
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2618
Składniki
Ryż ugotować. Pieczarki i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na maśle. Mięso wymieszać z ryżem i pieczarkami a następnie mocno doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.
Kapustę podzielić na listki lub poszatkować i zalać wrzącą wodą i chwilkę podgotować.
Układać w naczyniu warstwami: kapusta-ryż-kapusta-ryż i zalać sosem bolońskim ugotowanym w 1/2 l wody z koncentratem.
Piec w piekarniku ok. 1 h w temp. 180-200 stopni.
Smacznego