Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całkiem niedawno miałam okazje spróbować zapiekanki gyros w wersji z ryżem i muszę Wam powiedzieć, że jest przepyszna ! Smaczna i sycąca. Także do dzieła :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Ryż gotujemy wedle czasu na opakowaniu dodając do wody 2 kostki rosołowe. Odrobiną masła smarujemy dno brytfanki lub naczynia żaroodpornego i układamy ugotowany ryż, posypujemy odrobiną curry. Dodajemy 3-4 łyżki majonezu i rozsmarowujemy.
Na maśle podsmażamy pokrojone w kostkę pieczarki oraz cebulkę następnie układamy jako kolejną warstwę w brytfance. Rozsmarowujemy keczup.
Przesmażamy paprykę, mieszamy z kukurydzą i układamy na poprzedniej warstwie.
Fileta z kurczaka kroimy w kostkę dodajemy łyżkę oliwy oraz przyprawę gyros, mieszamy i smażymy mięso. A następnie układamy w naczyniu. Dodajemy kilka łyżek majonezu i keczupu - mieszając.
Ścieramy żółty ser i dodajemy na wierzch zapiekanki. Podpiekamy całość w 180 stopniach do momentu aż roztopi się ser.| SMACZNEGO :)