Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idą upały więc kuchnia musi być iście hawajska! Polecam szczególnie osobom, które lubią połączenie mięsa i słodkich owoców
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
Pory dokładnie umyj i oczyść. Pokrój w piórka. Wymieszaj z przyprawami: solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podsmaż na tłuszczu do czasu aż pory zmiękną. Wyłóż na dno naczynia żaroodpornego. Śmietanę wymieszaj z jajkami. Zalej warzywa. Piecz przez ok. 10 minut w 200 stopniach C. Szynkę i ser pokrój w cienkie paski. Plastry ananasa przekrój na pół. Zapiekankę wyjmij z pieca. Na por wyłóż kolejno szynkę, ananasy i grzanki. Posyp solą i pieprzem. Piecz ok. pół godziny w 200 stopniach C.