Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idą upały więc kuchnia musi być iście hawajska! Polecam szczególnie osobom, które lubią połączenie mięsa i słodkich owoców
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 56
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 167
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4205
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 56
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 167
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4205
Składniki
Pory dokładnie umyj i oczyść. Pokrój w piórka. Wymieszaj z przyprawami: solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podsmaż na tłuszczu do czasu aż pory zmiękną. Wyłóż na dno naczynia żaroodpornego. Śmietanę wymieszaj z jajkami. Zalej warzywa. Piecz przez ok. 10 minut w 200 stopniach C. Szynkę i ser pokrój w cienkie paski. Plastry ananasa przekrój na pół. Zapiekankę wyjmij z pieca. Na por wyłóż kolejno szynkę, ananasy i grzanki. Posyp solą i pieprzem. Piecz ok. pół godziny w 200 stopniach C.