Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idą upały więc kuchnia musi być iście hawajska! Polecam szczególnie osobom, które lubią połączenie mięsa i słodkich owoców
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 379
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1458
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5664
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 335
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 379
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1458
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5664
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 335
Składniki
Pory dokładnie umyj i oczyść. Pokrój w piórka. Wymieszaj z przyprawami: solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podsmaż na tłuszczu do czasu aż pory zmiękną. Wyłóż na dno naczynia żaroodpornego. Śmietanę wymieszaj z jajkami. Zalej warzywa. Piecz przez ok. 10 minut w 200 stopniach C. Szynkę i ser pokrój w cienkie paski. Plastry ananasa przekrój na pół. Zapiekankę wyjmij z pieca. Na por wyłóż kolejno szynkę, ananasy i grzanki. Posyp solą i pieprzem. Piecz ok. pół godziny w 200 stopniach C.