Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekanka hawajska

Zapiekanka hawajska

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3900

Dodano:

Odsłon: 9942

Idą upały więc kuchnia musi być iście hawajska! Polecam szczególnie osobom, które lubią połączenie mięsa i słodkich owoców

Składniki

  • por- 1 kg
  • szynka w plastrach- 15 dag
  • ser żółty- 15 dag
  • ananas- puszka
  • tosty- 4 szt (można zastąpić gotowymi grzankami
  • śmietana kremówka- 330 g
  • jajka- 2 szt.
  • tłuszcz do smażenia
  • gałka muszkatołowa
  • Pieprz
  • Sól
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zapiekanka hawajska

Przygotowanie

  1. Pory dokładnie umyj i oczyść. Pokrój w piórka. Wymieszaj z przyprawami: solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podsmaż na tłuszczu do czasu aż pory zmiękną. Wyłóż na dno naczynia żaroodpornego. Śmietanę wymieszaj z jajkami. Zalej warzywa. Piecz przez ok. 10 minut w 200 stopniach C. Szynkę i ser pokrój w cienkie paski. Plastry ananasa przekrój na pół. Zapiekankę wyjmij z pieca. Na por wyłóż kolejno szynkę, ananasy i grzanki. Posyp solą i pieprzem. Piecz ok. pół godziny w 200 stopniach C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń