Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli sporej ilości ciągnącego się sera, mam przepyszną propozycję obiadową. Zapiekanka, która każdemu zasmakuje!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy
Paprykę i cebulę kroimy drobno. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Podsmażamy cebulę, dodajemy paprykę, mięso i pokrojone pomidory. Całość dusimy ok 10 min.
Do garnka z ugotowaną kaszą dodajemy warzywa z mięsem i niecałe 1/2 startego sera, przyprawiamy. Mieszamy łyżką do połączenia składników
Naczynie żaroodporne wysmarowujemy delikatnie tłuszczem i nakładamy farsz. Wierzch obsypujemy serem i zapiekamy 30 min 170 stopni.