Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli sporej ilości ciągnącego się sera, mam przepyszną propozycję obiadową. Zapiekanka, która każdemu zasmakuje!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17282
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 449
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 73
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 171
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 180
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17282
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 449
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 73
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 171
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 180
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy
Paprykę i cebulę kroimy drobno. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Podsmażamy cebulę, dodajemy paprykę, mięso i pokrojone pomidory. Całość dusimy ok 10 min.
Do garnka z ugotowaną kaszą dodajemy warzywa z mięsem i niecałe 1/2 startego sera, przyprawiamy. Mieszamy łyżką do połączenia składników
Naczynie żaroodporne wysmarowujemy delikatnie tłuszczem i nakładamy farsz. Wierzch obsypujemy serem i zapiekamy 30 min 170 stopni.