Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli sporej ilości ciągnącego się sera, mam przepyszną propozycję obiadową. Zapiekanka, która każdemu zasmakuje!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326875
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12153
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17091
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326875
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12153
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17091
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy
Paprykę i cebulę kroimy drobno. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Podsmażamy cebulę, dodajemy paprykę, mięso i pokrojone pomidory. Całość dusimy ok 10 min.
Do garnka z ugotowaną kaszą dodajemy warzywa z mięsem i niecałe 1/2 startego sera, przyprawiamy. Mieszamy łyżką do połączenia składników
Naczynie żaroodporne wysmarowujemy delikatnie tłuszczem i nakładamy farsz. Wierzch obsypujemy serem i zapiekamy 30 min 170 stopni.