Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie dla leniwych, czyli dla nas :P Serio, szybko można przyrządzić, zamiast oscypka można użyć dowolnego sera wędzonego.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7855
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1050
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13613
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7855
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1050
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13613
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy na plasterki (2-3 mm), mieszamy z olejem i przyprawą. Wykładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy starty ser, zapiekamy 30 min w temperaturze 180°C (pod przykryciem). Następnie wbijamy jajka, zapiekamy w tej samej temperaturze 15-20 min, bez przykrycia (z termoobiegiem szybciej).