Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do zapiekanki wykorzystałam wszystko co miałam zbędnego i pod ręką ;)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 842
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 129
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9250
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 174
Polecam.
Odsłon: 842
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 129
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9250
Składniki
Ziemniaki i marchewkę obieram i kroję w plasterki. kalafiora rozdzielam na malutkie różyczki. Wszystko podgotowuję w osolonej wodzie- kilka minut aby nie były zbyt miękkie.
Na patelni podsmażam cebulkę i paprykę i oraz czosnek. Osobno smażę wędlinę.
Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym kolejno pokrojone ziemniaki, marchewkę, kalafiora. Przykrywamy wędlinką i przysmażoną paryczką z cebulką.
Jeśli coś jeszcze zostanie układamy do naczynia i posypujemy delikatnie pieprzem.
Całość polewamy sosami aby produkty były zanurzone do połowy.
Na wierzchu układamy plasterki sera.
Zapiekamy całość w piekarniku 180 stopni ok 1h. Smacznego!!!!!