Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1531
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 759
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1531
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 759
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie (1łyżka). Kiełbasę i pieczarki kroimy w plastry - smażymy na patelni bez dodatku przypraw. Kurczaka kroimy w małe kawałki - podsmażamy na patelni z przyprawą do gyrosa i czosnkiem. Cebulę kroimy w piórka.
Śmietanę mieszamy solą, pieprzem i 1/2 łyżeczki tymianku. Gdy ziemniaki ostygną, do naczynia żaroodpornego wlewamy odrobinę oliwy i układamy warstwami następująco: ziemniaki, kiełbasa, pieczarki, cebula, ziemniaki, kurczak, zalewamy śmietanką. Pieczemy około 15 minut, posypujemy startą mozzarellą i dopiekamy by ser się stopił. Ja nałożyłam mozzarellę od razu, dlatego trochę się "spiekła"..