Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 319
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 722
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 319
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 722
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie (1łyżka). Kiełbasę i pieczarki kroimy w plastry - smażymy na patelni bez dodatku przypraw. Kurczaka kroimy w małe kawałki - podsmażamy na patelni z przyprawą do gyrosa i czosnkiem. Cebulę kroimy w piórka.
Śmietanę mieszamy solą, pieprzem i 1/2 łyżeczki tymianku. Gdy ziemniaki ostygną, do naczynia żaroodpornego wlewamy odrobinę oliwy i układamy warstwami następująco: ziemniaki, kiełbasa, pieczarki, cebula, ziemniaki, kurczak, zalewamy śmietanką. Pieczemy około 15 minut, posypujemy startą mozzarellą i dopiekamy by ser się stopił. Ja nałożyłam mozzarellę od razu, dlatego trochę się "spiekła"..