Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1371
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie (1łyżka). Kiełbasę i pieczarki kroimy w plastry - smażymy na patelni bez dodatku przypraw. Kurczaka kroimy w małe kawałki - podsmażamy na patelni z przyprawą do gyrosa i czosnkiem. Cebulę kroimy w piórka.
Śmietanę mieszamy solą, pieprzem i 1/2 łyżeczki tymianku. Gdy ziemniaki ostygną, do naczynia żaroodpornego wlewamy odrobinę oliwy i układamy warstwami następująco: ziemniaki, kiełbasa, pieczarki, cebula, ziemniaki, kurczak, zalewamy śmietanką. Pieczemy około 15 minut, posypujemy startą mozzarellą i dopiekamy by ser się stopił. Ja nałożyłam mozzarellę od razu, dlatego trochę się "spiekła"..