Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron zapiekany w sosie beszamelowym z dodatkiem warzyw i sera camembert.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 747
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1904
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 424
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 747
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1904
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 424
Składniki
Makaron ugotować al dente.
Por przekroić wzdłuż, dokładnie umyć pod bieżącą wodą i pokroić w półplasterki.
Cukinię i seler naciowy pokroić na cienkie plastry.
W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać warzywa, sól i pieprz do smaku. Dusić pod przykryciem przez około 10 minut.
Do warzyw wlać mleko, dodać mąkę, całość dokładnie wymieszać i podgrzewać powoli, często mieszając.
Camembert pokroić na małe kawałki.
Kiedy sos zgęstnieje, dodać do niego camembert i dokładnie wymieszać.
Ugotowany makaron przełożyć do natłuszczonego olejem naczynia żaroodpornego i zalać sosem.
Zapiekać w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 30 minut.