Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron zapiekany w sosie beszamelowym z dodatkiem warzyw i sera camembert.
Przepis na pyszny sernik który zawsze wychodzi .
Odsłon: 393
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 13
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 3072
Bardzo smaczny deser tiramisu, dlatego robię go często. Krem do deseru zrobio...
Odsłon: 485
Przepis na pyszny sernik który zawsze wychodzi .
Odsłon: 393
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 13
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 3072
Bardzo smaczny deser tiramisu, dlatego robię go często. Krem do deseru zrobio...
Odsłon: 485
Składniki
Makaron ugotować al dente.
Por przekroić wzdłuż, dokładnie umyć pod bieżącą wodą i pokroić w półplasterki.
Cukinię i seler naciowy pokroić na cienkie plastry.
W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać warzywa, sól i pieprz do smaku. Dusić pod przykryciem przez około 10 minut.
Do warzyw wlać mleko, dodać mąkę, całość dokładnie wymieszać i podgrzewać powoli, często mieszając.
Camembert pokroić na małe kawałki.
Kiedy sos zgęstnieje, dodać do niego camembert i dokładnie wymieszać.
Ugotowany makaron przełożyć do natłuszczonego olejem naczynia żaroodpornego i zalać sosem.
Zapiekać w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 30 minut.