Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron zapiekany w sosie beszamelowym z dodatkiem warzyw i sera camembert.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117109
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8054
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3019
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1670
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1340
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117109
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8054
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3019
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1670
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1340
Składniki
Makaron ugotować al dente.
Por przekroić wzdłuż, dokładnie umyć pod bieżącą wodą i pokroić w półplasterki.
Cukinię i seler naciowy pokroić na cienkie plastry.
W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać warzywa, sól i pieprz do smaku. Dusić pod przykryciem przez około 10 minut.
Do warzyw wlać mleko, dodać mąkę, całość dokładnie wymieszać i podgrzewać powoli, często mieszając.
Camembert pokroić na małe kawałki.
Kiedy sos zgęstnieje, dodać do niego camembert i dokładnie wymieszać.
Ugotowany makaron przełożyć do natłuszczonego olejem naczynia żaroodpornego i zalać sosem.
Zapiekać w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 30 minut.