Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron zapiekany w sosie beszamelowym z dodatkiem warzyw i sera camembert.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 188
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 188
Składniki
Makaron ugotować al dente.
Por przekroić wzdłuż, dokładnie umyć pod bieżącą wodą i pokroić w półplasterki.
Cukinię i seler naciowy pokroić na cienkie plastry.
W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać warzywa, sól i pieprz do smaku. Dusić pod przykryciem przez około 10 minut.
Do warzyw wlać mleko, dodać mąkę, całość dokładnie wymieszać i podgrzewać powoli, często mieszając.
Camembert pokroić na małe kawałki.
Kiedy sos zgęstnieje, dodać do niego camembert i dokładnie wymieszać.
Ugotowany makaron przełożyć do natłuszczonego olejem naczynia żaroodpornego i zalać sosem.
Zapiekać w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 30 minut.