Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron zapiekany w sosie beszamelowym z dodatkiem warzyw i sera camembert.
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 264
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1009
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1762
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25272
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 264
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1009
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1762
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25272
Składniki
Makaron ugotować al dente.
Por przekroić wzdłuż, dokładnie umyć pod bieżącą wodą i pokroić w półplasterki.
Cukinię i seler naciowy pokroić na cienkie plastry.
W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju, dodać warzywa, sól i pieprz do smaku. Dusić pod przykryciem przez około 10 minut.
Do warzyw wlać mleko, dodać mąkę, całość dokładnie wymieszać i podgrzewać powoli, często mieszając.
Camembert pokroić na małe kawałki.
Kiedy sos zgęstnieje, dodać do niego camembert i dokładnie wymieszać.
Ugotowany makaron przełożyć do natłuszczonego olejem naczynia żaroodpornego i zalać sosem.
Zapiekać w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez około 30 minut.