Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 252
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 133
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 43
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 43
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 252
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 133
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 43
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 43
Składniki
Mięso podsmażamy na patelni około 5 min. Dodajemy paprykę w proszku, sól oraz pieprz. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy jeszcze 2-3 min. Opcjonalnie możemy dodać jeszcze obrane ze skórki pomidory świeże lub z puszki.
Zalewamy bulinem do przykrycia mięsa i dusimy na małym ogniu około godziny pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Zdejmujemy pokrywkę i trzymamy na ogniu do zredukowania wody. Dodajemy pasatę i gotujemy około 10-15min do zredukowania nadmiaru wody. Dodajemy odsączoną kukurydzę, czubatą łyżeczkę oregano i czubatą łyżeczkę bazylii Całość studzimy.
Mieszamy ser mozzarella i chedar po czym połowę dodajemy do ostudzonego sosu.
Ugotowany makaron mieszamy z sosem, całość przekładamy do foremek aluminiowych lub naczynia żaroodpornego. Na wierzch dajemy resztę sera.
Pieczemy około 25min w 220 stopniach, aż ser zacznie się rumienić.
Smacznego