Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3887
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414979
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2430
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3887
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414979
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2430
Składniki
Mięso podsmażamy na patelni około 5 min. Dodajemy paprykę w proszku, sól oraz pieprz. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy jeszcze 2-3 min. Opcjonalnie możemy dodać jeszcze obrane ze skórki pomidory świeże lub z puszki.
Zalewamy bulinem do przykrycia mięsa i dusimy na małym ogniu około godziny pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Zdejmujemy pokrywkę i trzymamy na ogniu do zredukowania wody. Dodajemy pasatę i gotujemy około 10-15min do zredukowania nadmiaru wody. Dodajemy odsączoną kukurydzę, czubatą łyżeczkę oregano i czubatą łyżeczkę bazylii Całość studzimy.
Mieszamy ser mozzarella i chedar po czym połowę dodajemy do ostudzonego sosu.
Ugotowany makaron mieszamy z sosem, całość przekładamy do foremek aluminiowych lub naczynia żaroodpornego. Na wierzch dajemy resztę sera.
Pieczemy około 25min w 220 stopniach, aż ser zacznie się rumienić.
Smacznego