Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 169
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 169
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Składniki
Mięso podsmażamy na patelni około 5 min. Dodajemy paprykę w proszku, sól oraz pieprz. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy jeszcze 2-3 min. Opcjonalnie możemy dodać jeszcze obrane ze skórki pomidory świeże lub z puszki.
Zalewamy bulinem do przykrycia mięsa i dusimy na małym ogniu około godziny pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Zdejmujemy pokrywkę i trzymamy na ogniu do zredukowania wody. Dodajemy pasatę i gotujemy około 10-15min do zredukowania nadmiaru wody. Dodajemy odsączoną kukurydzę, czubatą łyżeczkę oregano i czubatą łyżeczkę bazylii Całość studzimy.
Mieszamy ser mozzarella i chedar po czym połowę dodajemy do ostudzonego sosu.
Ugotowany makaron mieszamy z sosem, całość przekładamy do foremek aluminiowych lub naczynia żaroodpornego. Na wierzch dajemy resztę sera.
Pieczemy około 25min w 220 stopniach, aż ser zacznie się rumienić.
Smacznego