Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaję przepis na dużą blachę. Jeżeli robimy w tradycyjnej wielkości naczyniu żaroodpornym, to wystarczy połowa porcji.
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5787
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 93
To szybki i fajny pomysł na śniadanie lub lunch. Kasza jaglana doda nam energ...
Odsłon: 87
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 1673
To bardzo proste do przygotowania ciasto. Zaskoczyło mnie swoim smakiem i aro...
Odsłon: 100
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5787
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 93
To szybki i fajny pomysł na śniadanie lub lunch. Kasza jaglana doda nam energ...
Odsłon: 87
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 1673
To bardzo proste do przygotowania ciasto. Zaskoczyło mnie swoim smakiem i aro...
Odsłon: 100
Składniki
Makaron gotujemy. Brokuły również gotujemy, ale tak aby nie były zbyt miękkie. Na osobnej patelni podsmażamy boczek pokrojony w plastry podłużne.
Formę smarujemy tłuszczem.
Sos przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Gdy jest już gotowy zagęszczamy go lekko śmietanką i dodajemy kukurydzę.
Ugotowany makaron odcedzamy. Połowę makaronu wykładamy do naczynia, na to wykładamy brokuły, zalewamy to sosem, następnie boczek. Na to reszta makaronu, na wierzch wylewamy pomidorki z puszki i teraz solimy i pieprzymy. Posypujemy zieloną pietruszką i kończymy wykładając warstwę startego sera.
Zapiekamy w 180 stopniach, aż ser będzie brązowieć.