Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaję przepis na dużą blachę. Jeżeli robimy w tradycyjnej wielkości naczyniu żaroodpornym, to wystarczy połowa porcji.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 3527
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 225
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13353
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2644
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 3527
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 225
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13353
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2644
Składniki
Makaron gotujemy. Brokuły również gotujemy, ale tak aby nie były zbyt miękkie. Na osobnej patelni podsmażamy boczek pokrojony w plastry podłużne.
Formę smarujemy tłuszczem.
Sos przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Gdy jest już gotowy zagęszczamy go lekko śmietanką i dodajemy kukurydzę.
Ugotowany makaron odcedzamy. Połowę makaronu wykładamy do naczynia, na to wykładamy brokuły, zalewamy to sosem, następnie boczek. Na to reszta makaronu, na wierzch wylewamy pomidorki z puszki i teraz solimy i pieprzymy. Posypujemy zieloną pietruszką i kończymy wykładając warstwę startego sera.
Zapiekamy w 180 stopniach, aż ser będzie brązowieć.