Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaję przepis na dużą blachę. Jeżeli robimy w tradycyjnej wielkości naczyniu żaroodpornym, to wystarczy połowa porcji.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 851
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420474
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1763
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 851
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420474
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1763
Składniki
Makaron gotujemy. Brokuły również gotujemy, ale tak aby nie były zbyt miękkie. Na osobnej patelni podsmażamy boczek pokrojony w plastry podłużne.
Formę smarujemy tłuszczem.
Sos przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Gdy jest już gotowy zagęszczamy go lekko śmietanką i dodajemy kukurydzę.
Ugotowany makaron odcedzamy. Połowę makaronu wykładamy do naczynia, na to wykładamy brokuły, zalewamy to sosem, następnie boczek. Na to reszta makaronu, na wierzch wylewamy pomidorki z puszki i teraz solimy i pieprzymy. Posypujemy zieloną pietruszką i kończymy wykładając warstwę startego sera.
Zapiekamy w 180 stopniach, aż ser będzie brązowieć.