Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaję przepis na dużą blachę. Jeżeli robimy w tradycyjnej wielkości naczyniu żaroodpornym, to wystarczy połowa porcji.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95914
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5730
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5729
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95914
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5730
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5729
Składniki
Makaron gotujemy. Brokuły również gotujemy, ale tak aby nie były zbyt miękkie. Na osobnej patelni podsmażamy boczek pokrojony w plastry podłużne.
Formę smarujemy tłuszczem.
Sos przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Gdy jest już gotowy zagęszczamy go lekko śmietanką i dodajemy kukurydzę.
Ugotowany makaron odcedzamy. Połowę makaronu wykładamy do naczynia, na to wykładamy brokuły, zalewamy to sosem, następnie boczek. Na to reszta makaronu, na wierzch wylewamy pomidorki z puszki i teraz solimy i pieprzymy. Posypujemy zieloną pietruszką i kończymy wykładając warstwę startego sera.
Zapiekamy w 180 stopniach, aż ser będzie brązowieć.