Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i szybkie danie na obiad w zabiegany dzień
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i pozostawiamy do wystudzenia
cebulę kroimy w półplasterki, smażymy na rozgrzanym oleju, a jak już się zeszkli dodajemy szpinak i smażymy jeszcze chwilę, mieszając, aż zwiotczeje
koperek drobno siekamy, łososia kroimy w kostkę
do płaskiego naczynia żaroodpornego dodajemy makaron, szpinak z cebulą, łososia oraz koperek i wszystko dokładnie mieszamy
jajka wraz z jogurtem, solą i pieprzem ubijamy na w miarę gładką masę, zalewamy tym sosem makaron, mieszamy delikatnie i całość zapiekamy przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 280 st. C, no i gotowe, smacznego ;-)