Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i szybkie danie na obiad w zabiegany dzień
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4511
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 31
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 63
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4511
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 31
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 63
Składniki
makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i pozostawiamy do wystudzenia
cebulę kroimy w półplasterki, smażymy na rozgrzanym oleju, a jak już się zeszkli dodajemy szpinak i smażymy jeszcze chwilę, mieszając, aż zwiotczeje
koperek drobno siekamy, łososia kroimy w kostkę
do płaskiego naczynia żaroodpornego dodajemy makaron, szpinak z cebulą, łososia oraz koperek i wszystko dokładnie mieszamy
jajka wraz z jogurtem, solą i pieprzem ubijamy na w miarę gładką masę, zalewamy tym sosem makaron, mieszamy delikatnie i całość zapiekamy przez 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 280 st. C, no i gotowe, smacznego ;-)