Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 663
Dodano: 15.09.2010
Odsłon: 20245
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Cebulę drobno siekamy i dusimy na niewielkiej ilości oleju lub margaryny, aż uzyska złoty kolor.
Na osobnej patelni smażymy mięso. Pod koniec doprawiamy je solą, pieprzem i bazylią oraz dodajemy koncentrat pomidorowy i zeszkloną cebulkę.
Na blaszkę o wymiarach 20/40cm wykładamy większą część makaronu, na to mięso z cebulą i odrobinę startego sera, a następnie resztę makaronu i resztę sera.
Całość wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C i pieczemy do czasu, aż ser się roztopi i zrumieni. Danie dobrze smakuje z sosem czosnkowym.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)