Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki letniego sezonu!
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 83
Dziś do pracy.
Odsłon: 108
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 113
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15386
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 296
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 83
Dziś do pracy.
Odsłon: 108
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 113
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15386
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 296
Składniki
Na patelni trzeba lekko zezłocić cebulę i dodać mięso mielone i posiekany czosnek. Gdy mięso się przesmaży można dodać cukinię pokrojoną w słupki, i gdy całość będzie podsmażoną dodać obrane i posiekane pomidory lub pomidory z puszki. Sos trzeba doprawić i podsmażać, aż pomidory się rozpadną, a sos się ładnie zagęści.
Ugotowany makaron w osolonej wodzie, miesza się z beszamelem. Beszamel serowy: W rondelku rozpuszcza się masło, dodaje mąki- ma się spienić, potem powoli wlewa mleko mieszając, a na koniec dodaje się większość startego sera. Jeszcze przyprawy, sól, pieprz i gałka. Można dodać samego sera do makaronu, ale wtedy zapiekanka będzie sucha.
Na większą część makaronu wykłada się sos, przykrywa cieńszą warstwą makaronu i dodatkowo posypuje się zapiekankę resztą startego sera. Można zapiekać, najlepiej 1 h w 185 C. Można też użyć arkusza papieru do pieczenia, jeśli piekarnik "lubi" spalić z wierzchu.
Smacznego :)