Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie masz pomysłu na obiad lub sycącą kolację polecam pyszną zapiekankę. Możesz do niej wykorzystać ugotowany wcześniej makaron oraz wszystko to co znajdziesz w lodówce.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326881
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12154
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17092
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326881
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12154
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17092
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu /polecam masło/, wrzucamy posiekaną cebulę oraz pokrojone pieczarki. Podsmażamy na średnim ogniu ok. 10 min. Następnie do pieczarek dodajemy mięso mielone i smażymy do czasu aż straci ono krwisty kolor. Papryki, seler naciowy i pomidory /można obrać ze skórki ale niekoniecznie/ kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa mielonego. Podsmażamy ok. 8-10 min. Dodajemy keczup i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Odstawiamy na 15. min. Żółty ser ścieramy na tarce i połowę dodajemy do mięsa mielonego . Dodajemy również makaron, wszystko razem mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy resztą startego żółtego sera. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy pod przykryciem ok. 25-30 min.