Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie masz pomysłu na obiad lub sycącą kolację polecam pyszną zapiekankę. Możesz do niej wykorzystać ugotowany wcześniej makaron oraz wszystko to co znajdziesz w lodówce.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4171
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 205
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 727
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3574
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 738
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4171
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 205
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 727
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3574
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 738
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu /polecam masło/, wrzucamy posiekaną cebulę oraz pokrojone pieczarki. Podsmażamy na średnim ogniu ok. 10 min. Następnie do pieczarek dodajemy mięso mielone i smażymy do czasu aż straci ono krwisty kolor. Papryki, seler naciowy i pomidory /można obrać ze skórki ale niekoniecznie/ kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa mielonego. Podsmażamy ok. 8-10 min. Dodajemy keczup i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Odstawiamy na 15. min. Żółty ser ścieramy na tarce i połowę dodajemy do mięsa mielonego . Dodajemy również makaron, wszystko razem mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy resztą startego żółtego sera. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C i zapiekamy pod przykryciem ok. 25-30 min.