Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca i pyszna
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 218
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 742
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3585
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 218
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 742
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3585
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć wraz z mięsem na oleju. Przyprawić solą i pieprzem, pod koniec dodać przecier, wymieszać wszystko razem. Przygotować sos beszamelowy: Do rondelka włożyć masło i powoli rozpuszczać na małym ogniu. Rozsypać mąkę na płynne masło i mieszać trzepaczką, aż składniki się połączą. Gdy utworzy się jednolita masa, wlać część mleka. Cały czas podgrzewać na małym ogniu i mieszać energicznie. Powoli dolewać mleko i mieszać. Gdy sos uzyska konsystencję gęstej śmietany doprawić solą, białym pieprzem i gałką muszkatołową. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Do sosu dodać makaron i dokładnie wymieszać. Ser żółty zetrzeć na tarce. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, wyłożyć część makaronu, na to mięso, znów makaron, pozostałą część mięsa, posypać serem żółtym i wstawić do piekarnika. Piec ok. pół godziny.