Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywania. Taka potrawa jest idealna, gdy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie. Zapiekanka makaronowa jest pożywna, a do jej przygotowania można wykorzystać to, co akurat mamy pod ręką.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13359
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1521
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14696
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6058
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13359
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1521
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14696
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6058
Składniki
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, uważając by go nie rozgotować. Filety pokroić na kawałki szerokości 2-3 cm, oprószyć przyprawą do ryb. Śmietanę doprawić solą i pieprzem oraz połączyć z jajkami i posiekanym koperkiem. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wyłożyć na spód makaron. Wylać połowę śmietany i posypać połowę startego żółtego sera, wymieszać. Na makaronie ułożyć rybę i rozprowadzić resztę śmietany. Naczynie żaroodporne przykryć pokrywką (lub nakryć folią aluminiową). Piec ok. 30 minut w 170 stopniach. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę, posypać resztą żółtego sera i ponownie zapiekać do jego zarumienienia.