Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywania. Taka potrawa jest idealna, gdy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie. Zapiekanka makaronowa jest pożywna, a do jej przygotowania można wykorzystać to, co akurat mamy pod ręką.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5332
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 873
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11758
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5066
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1329
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5332
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 873
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11758
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5066
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1329
Składniki
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, uważając by go nie rozgotować. Filety pokroić na kawałki szerokości 2-3 cm, oprószyć przyprawą do ryb. Śmietanę doprawić solą i pieprzem oraz połączyć z jajkami i posiekanym koperkiem. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, wyłożyć na spód makaron. Wylać połowę śmietany i posypać połowę startego żółtego sera, wymieszać. Na makaronie ułożyć rybę i rozprowadzić resztę śmietany. Naczynie żaroodporne przykryć pokrywką (lub nakryć folią aluminiową). Piec ok. 30 minut w 170 stopniach. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę, posypać resztą żółtego sera i ponownie zapiekać do jego zarumienienia.