Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny posiłek dla całej rodziny - makaron zapiekany w sosie serowo-śmietanowym z dodatkiem szynki.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12272
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1479
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 97
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12272
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1479
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 97
Składniki
Formę do zapiekania wysmarować masłem. Śmietanę wymieszać z żółtkami, parmezanem, posolić, popieprzyć i dodać szynkę. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odsączyć, przełożyć do miski, dodać masło i pomieszać, żeby się rozpuściło w gorącym makaronie i ładnie go pokryło, dodać mieszankę ze śmietaną i serem, dobrze wymieszać, przełożyć do formy do zapiekania.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, włożyć formę z makaronem i piec 15 minut. Wyjąć, odstawić na 5 minut i podawać. Można podawać z sałatką pomidorową (pokrojone pomidory, posiekany ząbek czosnku, porwana bazylia, oliwa i ocet balsamiczny, sól, pieprz).