Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie dla wielbicieli szpinaku :) Przepis z chorwackiej strony coolinarika.com
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3833
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 401
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 759
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3833
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 401
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 759
Składniki
Makaron podgotowac, tak by pozostal poltwardy. Szpinak wrzucic na osolony wrzatek i gotowac 2 minuty, odcedzic i drobno posiekac. W misce ubic jajka, dodac do nich ser, smietane i mleko, doprawic do smaku, krotko ubic trzepaczka. Dodac posiekany szpinak, dokladnie wymieszac.
Makaron wylozyc do natluszczonego naczynia, zalac go masa jajeczno- szpinakowa- dokladnie, tak by makaron byl calkowicie przykryty. Piec w temperaturze 180 stopni okolo 50 minut.